...
10 vecí ktoré musíte vedieť predtým, ako sa stanete realitným maklérom (časť 2)

Snívate o práci realitného makléra, ale ešte stále ste sa nerozhodli vstúpiť do sveta realít? V predchádzajúcom článku sme vám zodpovedali na prvých 5 najčastejších otázok, ktoré dostávame na pracovných pohovoroch o práci realitného makléra v RE/MAX Family. Dnes vám zodpovieme druhú sériu otázok. Ak sa medzi nimi nenachádza tá vaša, neváhajte nás kontaktovať!

Ako dlho trvá úvodné zaškolenie na prácu realitného makléra vo vašej spoločnosti?

Úvodné školenie formou online webinárov trvá zhruba 3 mesiace. Nových kolegov nikdy nehádžeme „do vody“. Paralelne s online školeniami sa venujeme praktickému zaškoleniu v kancelárii – maklér spoznáva systém práce a všetkých jej aspektov od administratívy až po samotné realizácie obchodov.

S úvodným tréningom sa u nás ale vzdelávanie nekončí. Každý mesiac absolvujeme niekoľko školení a webinárov spoločne v rámci kancelárie. S RE/MAX akadémiou sa maklérom dostáva najlepšieho dostupného vzdelávania v realitách na trhu.

Kalkulácia ceny bytu v nitre

VĎaka našej online kalkulačke získate cenový odhad už do pár sekúnd!

Ako je to s odmenou za prácu makléra? Má maklér fixný príjem?

Zovšeobecniť odmenu za prácu realitného makléra je nemožné, aj preto našim maklérom neposkytujeme žiadny fixný príjem. Vyplýva to už z povahy práce realitného makléra, ktorá nie je vnímaná ako zamestnanie (už v prvej časti nášho článku sme si vysvetlili, že nejde o trvalý pracovný pomer), ale ako podnikanie so všetkými aspektmi, ktoré k nemu patria. Z neho vychádzame aj pri samotnom odmeňovaní. Maklér získava províziu zo sprostredkovania predaja a prenájmu nehnuteľností. Výška príjmu teda závisí na šikovnosti toho ktorého makléra, na jeho skúsenostiach… Pozitívom je, že príjem zhora nie je obmedzený.

Ako sa dostanem do povedomia klientov?

Asi najprv upozorníme, ako by sa maklér nemal dostať do povedomia klientov – a síce – iba volaním na súkromné inzercie z realitných portálov. Často, bohužiaľ, práve táto nevítaná aktivita býva vrcholom marketingových snáh makléra či dokonca kancelárie.

U nás kladieme dôraz na budovanie osobného brandu makléra. V RE/MAX Family je to najdôležitejšia a nikdy nekončiaca činnosť. V prvom kroku sú začínajúcim maklérom nápomocné osobné kontakty, k nim sa postupne pridajú recenzie od spokojných klientov, a určite je nevyhnutné využívať širokú škálu online i offline marketingových nástrojov. Ani v tejto fáze nik u nás netápe v hmle. Podporí ťa sila značky, pre ktorú budeš pracovať. Dostaneš maximálnu marketingovú podporu a radi ťa zviditeľníme i na sociálnych sieťach.

Naši najúspešnejší makléri naplno využívajú zdieľanie medzinárodného RE/MAX know-how v marketingu i v obchode samotnom.

Musím mať vlastné auto?

Bez vlastného dopravného prostriedku si prácu realitného makléra momentálne nedokážeme predstaviť. Maklér – podnikateľ využíva pre svoju podnikateľskú činnosť vlastné motorové vozidlo. Nadviažeme na predchádzajúcu otázku – osobné vozidlo s brandingom RE/MAX Family otvára neuveriteľné príležitosti.

Potrebujem kvalitný fotoaparát? Ako je to s technikou, ktorá sa využíva pri prezentácii nehnuteľností?

Naším cieľom nie je, aby si každý maklér kupoval drahé vybavenie potrebné k prezentácii nehnuteľnosti. Podstatná je však kvalitná prezentácia. Ak maklér potrebné vybavenie nemá, môže si konkrétne činnosti, ako je fotenie nehnuteľností, príprava videa, 3D skeny ale i dronovanie zadovážiť, či techniku požičať od kolegov alebo skúsených profíkov.

Zaujala vás práca realitného makléra spojená so svetovou značkou? Neváhajte nás kontaktovať! Máte ďalšie otázky a chceli by ste na ne dostať odpovede? Aj v tomto prípade sme vám k dispozícii a tešíme sa na osobné stretnutie.

Páčil sa Vám článok?
Sledujte nás na INSTAGRAME!

Chcete dostávať viac podobných článkov? Prihláste sa na odber newsletterov

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.